17 sierpnia 2011

Jajka z łososiem - przepis

Niedawno na urodzinach bratanicy trafiłem na pyszną przekąskę - jajka z łososiem.
Jajka gotujemy na twardo, łososia (najlepiej dość tłustego) kroimy na bardzo drobne kawałeczki.
Jajka obieramy, przekrajamy na dwie części, wyciągamy żółtka i mieszamy je z łososiem. Można dodać do tej mieszaniny odrobinę pieprzu i soli, ewentualnie trochę majonezu jeśli łosoś nie jest tłusty.
Mieszaninę nakładamy spowrotem w dziurki, które pozostały po żółtkach, możemy dorzucić jeszcze na wierzch kawałek łososia lub ogórka kiszonego i gotowe! :)

Przekąska dość sycąca, a przy starannym doborze składników (jajka wiejskie/ekologiczne, dziki łosoś wędzony na zimno) nawet może kwalifikować się jako potrawa zgodna z paleodietą.

Postaram się wkrótce dorzucić fotke.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz